Párkapcsolati gondok: a befektetett munka hiánya

Párkapcsolati gondok: a befektetett munka hiánya

|
2013. augusztus 28. - 08:20

Egy párkapcsolat működőképességéhez elengedhetetlen, hogy nap mint nap munkálkodjunk rajta. Nagyon sok belefektetett energiára, sok időre, önzetlen szeretetre van szükség részünkről és a párunk részéről is, ha azt akarjuk, hogy működjön és mindketten jól érezzük magunkat benne.

Sajnos azonban hosszabb együttélés után kialakulhat egy mindennapos rutin a tennivalókat és a szabadidő eltöltését illetően.

Ilyenkor a párunkkal közösen eltöltött idő szinte minden nap azonos forgatókönyv alapján zajlik: reggel felkelünk, összekészülünk, elindulunk a munkahelyre, majd beszélünk napközben mobilon, hazaérünk, váltunk pár szót, tévézünk, megfürdünk és alszunk.

Aztán valahogy ezek a megszokott dolgok már nem okoznak különösebben örömöt, és egyik fél sem tesz semmit, hogy valami új dolgot vigyen a párkapcsolatba. Semmit.

Kedves Olvasóm! Keressen valamit az életében, amire büszke jelenleg! Ha megvan, gondolja végig: ez a dolog csak úgy van Önnek, vagy energiát kellett rá fordítania, hogy ma büszke lehessen rá?

Egy gyümölcsfát sem elég elültetni. Évről évre gondozni, metszeni és permetezni kell, ha azt akarjuk, hogy teremjen. Egy gyereket nem elég megszülni. Időt és energiát nem sajnálva sokat kell nevelgetni, játszani vele, hogy boldog, kiegyensúlyozott felnőtt legyen majd belőle. És ez a párkapcsolatunkkal sincs másképp.

Minden nap tennünk kell azért, hogy boldogok lehessünk a párkapcsolatunkban.

Legyünk őszinték magunkhoz, és gondoljuk végig magunkban: mi az, amit régen megtettünk, de ma már nem teszünk meg a párunkért, a kapcsolatunkért?

Ha alaposan átgondoljuk a dolgot, eszünkbe fog jutni néhány olyan tevékenység, kedvesség, szokás, amelyekkel régen építettük a kapcsolatunkkat. Mi lenne, ha ezeket a jó szokásaidat felelevenítenéd?

Ha pedig lehetőségünk van rá, szánjunk egy délutánt arra a párunkkal, hogy mindketten összeírjuk egy-egy fehér papírlapra, hogy

  • Miből érzed, hogy szeret a másik?
  • Mire vágysz a kapcsolatodban?
  • Mit vársz el a másiktól?
  • Mik azok a dolgok, amiket régen különösen szerettél a kapcsolatotokban, és most örömmel visszahoznál?

Ha ezeket összegyűjtöttük, kezdjünk el ezekről beszélgetni is. Nagyon jó dolgok fognak kisülni belőle!

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes könyvünkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 20.000 magyar házaspár töltött le magának:

Hogyan kezeljem
a párommal
a konfliktusainkat?

AJÁNDÉK minikönyv
117 napos minitanfolyam
az Ön és párja közötti
konfliktusok kezeléséről

e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések

Hogyan tud egy pár kijönni a megcsalás okozta válságból? Nézze meg a videót itt: