Kapcsolat terápia

Kapcsolat terápia

|
2013. augusztus 28. - 12:12

Sok házaspár kliensem szokta mondani, hogy olyan kényelmetlenül érzik magukat, hogy nekik ilyen meg olyan, mindenféle nehéz házi feladatokat kell csinálniuk a társukkal azóta, hogy hozzám járnak.

És a helyzet az, hogy abszolút értem a problémájukat. Egy kapcsolat helyreállítása bizony munkás feladat. Gondoljunk csak bele: ha a házasság elromlása hónapok (vagy évek) alatt zajlik le, akkor a helyreállításnak is időt kell adni.

És ami a lényeg: nem a párterapeuta oldja meg a problémákat, hanem a pár maga mászik ki a válságból. És egy hullámvölgyből kimászni bizony fáradtságos, odafigyelést igényel, és bizony nem mindig kényelmes feladat.

Az egyik terápiás feladat

Amikor például azt a feladatot adom a párnak, hogy 1 hétig olyan dolgokat kell megtenniük a párjuk felé, amelyből a másik szeretve érzi magát (azaz a párjuk kedvére kell tenniük akkor is, ha az érzéseik mást diktálnak), az bizony mind a férj, mind pedig a feleség részéről egy tudatos egymásrafigyelést igényel. És az bizony soha nem könnyű feladat.

Ha tehát szeretnénk a párkapcsolatunkon javítani, készüljünk fel: dolgozni kell, ha eredményt szeretnénk.

AJÁNDÉK!

Jelentkezzen ingyenes könyvünkért és online tanfolyamunkért, amelyet már közel 20.000 magyar házaspár töltött le magának:

Hogyan kezeljem
a párommal
a konfliktusainkat?

AJÁNDÉK minikönyv
117 napos minitanfolyam
az Ön és párja közötti
konfliktusok kezeléséről

e-mailben

Hová küldhetem?

Keresztnév:

E-mail cím:

Kövessen a Facebookon is!

Friss bejegyzések

Hogyan tud egy pár kijönni a megcsalás okozta válságból? Nézze meg a videót itt: